How Can We Help?

مراحل ویزا گرفتن

اصولا شرایط اخذ ویزا نسبت به اینکه پاسپورت کدام کشور را دارید در کشورهای مختلف متفاوت است. طبق معاهده های بین المللی که میان کشورها برقرار است شرایط ورود به بعضی از کشورها متفاوت است که در کشور مقصد آن پاسپورت نیاز به ویزا ندارید. معمولا بعضی از کشورها محدودیتی برای افراد خارجی قائل نمی‌شوند و شرایط اخذ ویزای این کشورها بسیار آسان است.

مثلا ایرانیان می‌توانند به سی و هشت کشور دنیا بدون اخذ ویزا وارد شوند اما برای ورود به باقی کشورها نیاز به گرفتن ویزا دارند و باید مراحل اداری و قانونی آن کشور را طی کنند. بطور مثال با ویزای شینگن قادر هستید به تمامی کشورهای حوزه شینگن در اروپا وارد شوید و محدودیتی برای آن وجود ندارد اما با ویزای شینگن نمی‌توانید وارد کشور انگلستان شوید و باید برای ورود به بریتانیا به سفارت انگلستان در یکی از کشورهای نزدیک مراجعه کنید و شرایط اخذ ویزای انگلستان را بدانید.

مراحلی که باید برای گرفتن ویزا به آن توجه داشته باشید

  • مشاوره اولیه بی گدار به آب نزنید! ریجکتی، بزرگترین معضل متقاضیان ویزا است. درخواست ویزای خود را با توجه به شرایط‌ ‌تان ارسال می کنیم.
  • گرفتن وقت سفارت بعد از بررسی شرایط: با توجه به هدف سفرتان، بهترین کشور را به شما معرفی می کنیم و نزدیک ترین وقت سفارت را (حتی یک ساعت بعد) برای شما تعیین می کنیم.
  • تکمیل مدارک ویزا و مشاوره مدارک ویزا: باید از سمت شما ارائه شود. گاهی اوقات لزومی به ارائه همه مدارک نیست. مشاوران چکاوک آسمان آبی در ارائه مدارک و مصاحبه با افسران ویزا شما را راهنمایی می کنند.
  • پیگیری مصاحبه و اخذ ویزا: بعد از مصاحبه، ما وضعیت ویزای شما را تا زمان صدور پیگیری می کنیم. اگر مشکلی در اخذ ویزا داشته باشید، مراحل بررسی مشکل و رفع اشکال از سوی مشاوران چکاوک آسمان آبی آغاز می شود.

نکاتی که برای ویزا گرفتن باید در مورد گذرنامه خود بدانید

برای گرفتن ویزا و خروج از کشور پیش از هرچیز نیاز به گذرنامه یا پاسپورت دارید. اگر تاکنون اقدام به گرفتن پاسپورت نکرده‌اید باید مراحل اداری لازم برای گرفتن پاسپورت را بگذرانید. سی تا 45 روز زمان برای دریافت پاسپورت طول خواهد کشید و اعتبار پاسپورت‌ها به طور معمول 5 ساله است. اگر گذرنامه دارید، نیاز است تا تاریخ اعتبار گذرنامه را چک کنید.

اولین و مهم‌ترین امر هنگام گرفتن ویزا داشتن گذرنامه با بیش از شش ماه تاریخ اعتبار است. بعضی از کشورها برای ارائه ویزا به مسافران زمانی بیش از شش ماه اعتبار گذرنامه در نظر می‌گیرند. به عنوان مثال فیلیپین به افرادی که تنها پاسپورتشان زیر 9 ماه اعتبار داشته باشد، ویزا نمی‌دهد یا مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای هنگ‌کنگ داشتن گذرنامه با اعتباری بیش از 7 ماه است.

اگر گذرنامه شما دارای اعتباری زیر شش ماه باشد، قادر به دریافت ویزا نیستید و شرایط اخذ ویزا را ندارند. این امر در خصوص کشورهایی که نیاز به صدور ویزا ندارند هم صدق می‌کند، اگر پاسپورت شما کمتر از شش ماه اعتبار داشته باشد اجازه ورود به آن کشور را نخوهید داشت. تمدید گذرنامه نیز زمانی در حدود یک تا دو ماه می‌برد اما این امکان برای افرادی که زمان کمی دارند وجود دارد که ظرف مدت یک هفته گذرنامه خود را به صورت شخصی از اداره گذرنامه دریافت کنند.

مدارک معمول اخذ ویزای کشورهای مختلف چیست

  • پاسپورت یا گذرنامه با حداقل شش ماه اعتبار
  • مدارک شناسایی که هویت فرد را مشخص می‌کنند
  • مدارک مالی مبنی بر توان مالی افراد، صورت‌حساب بانک و …
  • عکس واضح تمام رخ و جدید از فرد متقاضی

اگر ویزا برای مقاصد خاصی مانند تحصیل یا کار صادر می‌شود باید مدارک مورد نیاز برای اثبات این امر نیز به سفارت مربوطه ارائه شود. به عنوان مثال شرایط اخذ ویزای تحصیلی یا دانشجویی نیاز به مدارکی مبنی بر پذیرش فرد در دانشگاه یا مدرسه مشخصی در آن کشور را دارد.

برای گرفتن ویزاهایی که به منظور دیدار بستگان و خانواده صادر می‌شود باید یک دعوتنامه از طرف فرد مقیم در آن کشور برای متقاضی فرستاده شود و این دعوت‌نامه جزو مدارکی است که هنگام گرفتن ویزا باید به سفارت ارائه شود. ویزاهای تجاری و کاری نیز شامل همین امر می‌شوند. برای دریافت ویزای کاری، باید سوابق تحصیلی، کاری و آموزش های فنی حرفه ای خود را ارائه کنید.

در بین ویزا ها، ساده ترین شرایط اخذ ویزا را، ویزای توریستی دارد و با توجه به مقصد مورد نظر شرایط آن متفاوت است و شرایط سیاسی و اقتصادی کشور مبدا، میتواند تاثیر زیادی بر آن داشته باشد.

همان طور که گفته شد شرایط اخذ ویزا از کشورهای مختلف با یکدیگر کمی تفاوت دارد اما ، می توانید در دسته بندی های کشور های مقصد خود در ویزالند، با تمامی شرایط ویزای آن کشور آشنا شوید.

بالا