How Can We Help?

جزیره نخل جمیرا | جاذبه گردشگری دبی

نخل جمیرا یا پالم جمیرا (به انگلیسی: The Palm, Jumeirah) یک مجمع‌الجزایر در دبی، امارات متحده عربی است. نخل جمیرا یکی از سه جزیرهٔ نخلی دبی است.

در طراحی این جزیره از درخت نخل الهام گرفته شده‌است و دارای ۱۷ شاخهٔ عظیم است که توسط یک حصار ۱۲ کیلومتری حفاظت شده‌است. برای به سطح آب رساندن این سازه، بیشتر از ۵۰ میلیون متر مکعب خاک مورد نیاز است. ساخت این جزیره در سال ۲۰۰۱ آغاز شد و در سال ۲۰۰۸ به پایان رسید. مساحت این جزیره ۵ در ۵ کیلومتر است.

جزیره نخل جمیرا

جمیرا بزرگ‌ترین جزیرهٔ انسان ساخت است و حدودا ۴۰ هزار کارگر درگیر ساخت آن بوده‌اند. در جزیره یک مونوریل با ظرفیت حمل ۲ تا ۳ هزار مسافر در روز به خارج و داخل جزیره ساخته شده‌است.

جزیره مصنوعی نخل جمیرا یکی از سه جزیره ای است که در خلیج فارس گسترده شده اند تا خط ساحلی دبی را به 520 کیلومتر افزایش دهند. این جزیره های مصنوعی که به دست بشر شاخته شده اند شبیه به یک درخت نخل است و در بالای لیست جاذبه های شگفت انگیز شهر دبی قرار دارند.

مجموعه هتل آتلانتیس نیز در جزیره جمیرا

هتل آتلانتیس که در رأس جزیره مصنوعی نخل جمیرا واقع شده‌است. این هتل با الهام از آتلانتیس جزیره بهشتی است که در باهاما است ساخته شده‌ که در مجموع ۱۵۳۹ اتاق در دو بال شرقی و غربی خود دارد که بوسیله پلی با نام Royal Bridge Suite به قسمت شرقی را به غربی متصل کرده است.

پارک آبی آتلانتیس

آکواونچر آتلانتیس یا پارک آبی آتلانتیس دبی نیز که مجموعه پیشرفته ای است که در قسمت بیرونی هتل آتلانتیس دبی واقع گردیده‌ است. این پارک آبی مدرن در زمینی به مساحت ۱۴۱ هکتار ساخته شده‌ و دارای بخش‌های مختلفی از جمله سرزمین دلفین‌ها، سرزمین شیرهای دریایی، وسایل بازی آبی مختلف، آکواریوم و دنیای زیر آب دبی، و غواصی می‌باشد.

جزیره‌های نخلی دبی جزیره نخل دیره و نخل جبل علی اثرات مخرب زیست‌محیطی جزایر مصنوعی دبی

جزیره‌های نخلی دبی

در دبی سه جزیره که به شمایل یک درخت نخل هستند بنامهای نخل جمیرا، نخل دیره و نخل جبل علی که کاربردی مسکونی، سرگرمی و تجاری دارند وجود دارد. با تکمیل این پروژه ها، ۵۲۰ کیلومتر به خط ساحلی دبی اضافه شده و بیش از ۱۰۰ هتل لوکس، ۱۰٬۰۰۰ ویلای لوکس ساحلی، ۵٬۰۰۰ آپارتمان و همچنین ده‌ها پارک آبی، مارینا، رستوران، مرکز خرید، امکانات تفریحی و ورزشی، اسپا، سینما و مراکز ویژه غواصی را در خود جای داده اند.

جزیره نخل دیره و نخل جبل علی

این نخل بزرگ‌ترین مجمع‌الجزایر از مجموعهٔ جزیره‌های نخلی دبی است و بیش از ۸٬۰۰۰ ویلای مسکونی و لوکس بر روی آن ساخته خواهد شد که هر کدام دسترسی خصوصی به ساحل خواهند داشت. ساخت نخل دیره از سال ۲۰۰۴ آغاز شد و برنامه‌ریزی شده بود که تا سال ۲۰۱۵ به اتمام برسد اما با وقوع بحران مالی ۲۰۰۸–۲۰۱۲ بحران‌های مالی گسترده در جهان که از سال ۲۰۰۸ آغاز شد و تا به امروز نیز ادامه دارد، کار بر این پروژه در سال ۲۰۰۸ به صورت موقت متوقف شد و همچنان نیز ادامه دارد.

این نخل که در ساحل منطقهٔ دیره قرار دارد، دارای ۴۱ شاخه می‌باشد و ۸ برابر نخل جمیرا و ۵ برابر نخل جبل علی است و در صورت تکمیل، ۱ میلیون نفر را در خود جای خواهد داد. نخل جمیرا، مجمع‌الجزایر جهان و نخل جبل علی، همگی در سمت چپ نخل دیره قرار دارند.

طول این جزیره ۱۴ و عرض آن ۸٬۵ کیلومتر است و ۸۰ کیلومتر مربع مساحت کل آن است. نخل دیره در کورنیش دیره در بخشی از آب که دارای ۶ متر عمق می‌باشد ساخته می‌شود و تا عمق ۲۲ متری زیر خلیج فارس ادامه می‌یابد

جزیره نخل جبل علی ۵۰٪ از جمیرا بزرگ‌تر است و شامل ۶ مارینا (ساحل تفریحی)، یک پارک آبی، دهکده دریا و موج‌شکن‌ها می‌باشد. این جزیره دارای ۱۷ شاخه می‌باشد. نخل دیره، نخل جمیرا و مجمع‌الجزایر جهان، همگی در سمت راست و دبی واترفرونت در سمت چپ نخل جبل علی قرار دارند. نخل جبل علی در ساحل منطقهٔ آزاد جبل علی قرار دارد.

ویژگی منحصربه‌فرد این نخل این است که در بین شاخه‌های نخل و حصار دورش، بیتی از محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی قرار دارد که در رویش خانه‌های ویلایی ساخته خواهد شد.

جزیره نخل جمیرا

اثرات مخرب زیست‌محیطی جزایر مصنوعی دبی

گفته می‌شود ساخت جزایر نخلی دبی آثار واضح و مهمی بر محیط زیست خلیج فارس گذاشته‌است. فعالان زیست‌محیطی بر این باورند که چنین تغییرات بزرگی در یک اکوسیستم پایدار آثار مخرب قابل توجهی وارد و حیات وحش را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

برای ساخت این جزایر حجم وسیعی از سنگ و خاک از نقاط مختلف بستر خلیج فارس به محل ساخت و ساز آورده می‌شود. این کار از طرفی باعث از بین رفتن حیات گیاهی موجود در محلهای خاک برداری می‌شود از طرف دیگر به دلیل گل آلود شدن وسیع آب باعث خفگی جانوران دریایی شده و تیرگی آب نوری را که به گیاهان دریایی می‌رسد کاهش می‌دهد. صخره‌های مرجانی و بسترهای صدفی زیر این رسوبات دفن می‌شوند و جاندارانی که از نظر غذایی به این گونه‌ها وابسته‌اند به دلیل کمبود مواد غذایی در معرض خطر قرار می‌گیرند.

ساخت جزایر مصنوعی موجب از بین رفتن آبسنگ‌های مرجانی نیز می‌شود. این در حالی است که امارات و دوبی بزرگ‌ترین سواحل آبسنگ‌های مرجانی را دارا هستند که بر اثر ساخت جزایر مصنوعی، این آبسنگ‌ها کاملاً از بین رفته‌اند. مرجان‌ها خاصیت فیلتر کردن آب را دارند بنا بر این وقتی چنین ساحل بزرگ مرجانی از بین می‌رود، روند فیلتر کردن آب هم کاهش یافته و به تدریج از بین می‌رود و دوره ماندگاری آلودگی در آب‌های خلیج فارس بالا می‌رود

بالا